30 mai 2012

Ursuleți din pandișpan


    
      A venit vara și o dată cu ea și căldurile. Acum prefer înghețata și fructele mai mult decât prăjiturile cu cremă. Știu că dulciurile ar trebui consumate cu măsură. În cazul meu e greu de aplicat aceasta.
      Astăzi am făcut din compoziția de pandișpan câțiva ursuleți foarte pufoși și buniiiii. Încerc sa nu cumpăr multe prăjituri din comerț si sa le ofer copiilor mei prăjiturele făcute în casă. Am observat că și copii "mofturoși" pot fi convinși să mănânce unele alimente dacă le aranjezi sub forme cât mai diverse și mai vesele în farfurie. Dacă îi și implici atunci când pregătești masa ai șanse mari ca ei sa uite de micile nazuri și sa pape cu poftă. Bineînțeles că este o părere personală.
      De obicei făceam pandișpanul în forma de cozonac, dar de acum voi folosi doar formele din silicon. Am citit că nu sunt prea grozave aceste forme. Pentru moment, mie mi se par OK și foarte practice. Rețeta, deși cred că e cunoscută probabil de majoritatea, o voi mai scrie din nou pentru acei care o vor pregăti pentru prima dată.
       Pentru 12 ursuleți de pandișpan aveți nevoie de:
  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri făină
  • 6 linguri ulei
  • o lingură esență vanilie
  • o lingură lapte
  • puțină sare
  • 1/2 plic praf de copt
    Bateți cu mixerul foarte albușurile bine cu puțină sare, adăugând treptat zahărul. Adăugați apoi gălbenușurile unul câte unul, amestecând cu o spatulă, nu cu mixerul. Omogenizați bine si adăugați apoi si esența de vanilie, uleiul și făina, tot treptat. Veți obține o compoziție cremoasă, ca o smântână mai groasă.
Dacă folosiți doar 3 sau 4 ouă, nu mai e nevoie să puneți praf de copt.
     Preâncălziți cuptorul la 200 grade C.
   Turnați o picătură de ulei în fiecare formă. Umpleți 3/4 din forma de silicon cu compoziția de pandișpan. Le coaceți la foc potrivit aproximativ 20 minute. Când s-au rumenit le scoateți din cuptor și așteptați 4-5 minute să se răcească. Le scoateți apoi din forme, trăgând ușor de pereții acesteia. 
 
 
 Sunt minunați lângă un pahar de lapte rece. Copii știu de ce!

4 comentarii: