14 mai 2012

Papanași delicioși

   
     Papanașii sunt unul dintre deserturile mele preferate. Fie că e început de săptămână sau weekend, nu refuz o porție de papanași .... care pot fi însoțiți de dulceață, frișcă și/sau înghețată.
     Săptămâna trecută i-am făcut de două ori și m-am gândit să scriu și pe blog despre aceste minunății cu brânză de vaci. Puteți încerca să îi faceți chiar astăzi.
     Pe cât de simplă rețeta și ușor de făcut, pe atât sunt de delicioși. Mulți știu rețeta sau li se pare foarte banală... dar nu au încercat să ii facă niciodată .....
     Papanașii sunt un desert sănătos pentru copii, în special pentru cei care nu mănâncă prea multa brânza de vaci. Eu i-am făcut cam dulci ce-i drept. Puteți înjumătăți cantitatea de zahăr însă dacă nu ii preferați prea dulci.

Pentru 25 papanași aveți nevoie de:
  • 500gr brânză de vaci (mai tare)
  • puțină sare și o fiola esență de vanilie
  • 2 ouă întregi
  • 150 gr zahar
  • 8-10lg faina grâu
  • ulei pentru prăjit

     Amestecați ouăle, sarea și zahărul foarte bine cu mixerul 4-5 minute. Adăugați brânza sfărâmată, esența de vanilie și faina și amestecați la viteza mica a mixerului pana se încorporează bine. Trebuie să obțineți o compoziție omogenă (să nu rămână bulgărași de brânză) nu foarte moale. Dacă brânza e mai moale puneți chiar 12 lg faină. Nici prea multa faina nu e bine deoarece diminuați gustul bun de brânza de vaci.
    Se ia cu o lingură și se prăjesc pe ambele părți într-o tava în care uleiul e încins. Nu ii mai dați prin faină înainte de a-i prăji. Focul trebuie sa fie mediu. Dacă focul este prea mare riscați să îi ardeți iar papanașii să nu fie bine făcuți. Scoateţi papanaşii, pe măsură ce sunt prăjiţi, şi puneţi-i la scurs de excesul de ulei pe un prosop de hârtie.
     Îi puteți servi simpli, cu dulceață sau cu înghețată de vanilie/frișcă.
     
    Să aveți o săptămână frumoasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu