21 septembrie 2012

Aluat fraged

Salutare tuturor.

După o absență destul de lungă, revin cu o rețetă foarte ușoară dar foarte practică pentru prepararea multor prăjituri. Este vorba de binecunoscutul aluat fraged. Probabil multe gospodine au combinațiile lor pentru acest aluat. Ce pot sa va spun este că e cel mai bun și simplu aluat pe care l-am făcut până acum. Rețeta o am de la soacra mea care face prăjituri super bune.

Aveți nevoie este:
  • o cană untură (la temperatura camerei)
  • o cană smântână (iaurt gras)
  • o cană zahăr
  • o priză sare
  • arome (vanilie, coaja de lămâie)
  • 1/2 praf de copt
  • faină cât cuprinde (pentru a obține un aluat potrivit de moale)
Amestecați toate ingredientele și veți obține un aluat fraged pe care îl puteți folosi cu succes la prăjiturile cu brânză de vaci, mere sau nuci. Din aceste cantități puteți face două prăjituri (4 foi) cu diametrul de 3035x30cm.

Acest aluat poate fi ținut la congelator fără nici o problemă și utilizat atunci când suntem în criză de timp și vrem să facem rapid o prăjitură gustoasă.

Revin cu poze de la prăjitura cu brânză de vaci pe care am făcut-o folosind acest aluat fraged. O minunăție.

Weekend plăcut și liniștit tuturor.

17 comentarii:

  1. Bine ai revenit!l
    Aluatul este foarte bun,acum astept prajitura.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. supr! voi salva reteta pt cand am si eu cuptor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu cum e sa nu ai cuptorul tau pentru cateva luni. Abia astept sa il probez pe cel nou :). E foarte practic acest aluat. Te salveaza cand vrei sa facic eva dulce rapid.

      Ștergere
    2. Ma bucur ca ti-a placut reteta. Nu am reusit sa fac fotografii sa mai postez ceva.
      De cand am revenit in Romania programul este foarte icarcat. Sper sa ma linsitesc sa mai postez si eu cate cavea.
      O sapatamana frumaosa si ma bucur ca nu m-ai uitat. :)
      Tot imi doresc sa ne vedem la o inghetata cu mullllllltaaaa ciocolata. :)

      Ștergere
  3. Super reteta, imi plac foarte mult prajiturile cu aluat fraged.

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut!

    Ai un blog interesant. Te astept pe la mine http://filmandotherstories.blogspot.se/.

    :) Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  5. O reteta destul de utila!:)
    Salvata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti place Adina. La cate bunatati faci tu...! Numai bine.

      Ștergere
  6. Buna ziua!
    Cristina's world si eLady.ro va invita la concurs! Pentru mai multe detalii, va rugam sa accesati acest link: http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2012/10/concurs.html
    Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  7. Am notat reteta, intrebare, ai inlocuit untura cu margarina, cand n-ai avut untura? Oare merge?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am inlocuit untura. dar pare o idee buna. In general untura fragezeste aluatul.... doar e alaut fraged. Voi incerca si varianta cu margarina si tit scriu. Toate cele bune.

      Ștergere
    2. Am incercat eu cu margarina si imi place ce a iesit. Umplutura am facut-o cu dovleac iar aluatul l-am folosit la rulada.

      Ștergere
    3. Super! Ma bucur ca ti-a iesit. Mie imi place sa pun nuca in aluat. Voi face cateva cornulete de post. O saptamana frumoasa. Pup.

      Ștergere
  8. Carol te-ai mutat in Ro? Cred ca si noi ca pe-aici nu mai avem ce face fara servici...
    Si din tara de unde iesti?

    RăspundețiȘtergere
  9. Revin sa mai adaug, dupa ce am pastrat aluatul la congelator, care vreau sa zic ca se preteaza pt congelator, l-am facut partial cu dulceata de prune. A fost un deliciu dulce/acrisor. Multumesc inca o data.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a iesit. Chestia cu congelatul e super. Weekend placut.

      Ștergere