Salutare tuturor.
După o absență destul de lungă, revin cu o rețetă foarte ușoară dar foarte practică pentru prepararea multor prăjituri. Este vorba de binecunoscutul aluat fraged. Probabil multe gospodine au combinațiile lor pentru acest aluat. Ce pot sa va spun este că e cel mai bun și simplu aluat pe care l-am făcut până acum. Rețeta o am de la soacra mea care face prăjituri super bune.
Aveți nevoie este:
- o cană untură (la temperatura camerei)
- o cană smântână (iaurt gras)
- o cană zahăr
- o priză sare
- arome (vanilie, coaja de lămâie)
- 1/2 praf de copt
- faină cât cuprinde (pentru a obține un aluat potrivit de moale)
Amestecați toate ingredientele și veți obține un aluat fraged pe care îl puteți folosi cu succes la prăjiturile cu brânză de vaci, mere sau nuci. Din aceste cantități puteți face două prăjituri (4 foi) cu diametrul de 3035x30cm.
Acest aluat poate fi ținut la congelator fără nici o problemă și utilizat atunci când suntem în criză de timp și vrem să facem rapid o prăjitură gustoasă.
Revin cu poze de la prăjitura cu brânză de vaci pe care am făcut-o folosind acest aluat fraged. O minunăție.
Weekend plăcut și liniștit tuturor.
Bine ai revenit!l
RăspundețiȘtergereAluatul este foarte bun,acum astept prajitura.
Pupici!
supr! voi salva reteta pt cand am si eu cuptor!
RăspundețiȘtergereStiu cum e sa nu ai cuptorul tau pentru cateva luni. Abia astept sa il probez pe cel nou :). E foarte practic acest aluat. Te salveaza cand vrei sa facic eva dulce rapid.
ȘtergereMa bucur ca ti-a placut reteta. Nu am reusit sa fac fotografii sa mai postez ceva.
ȘtergereDe cand am revenit in Romania programul este foarte icarcat. Sper sa ma linsitesc sa mai postez si eu cate cavea.
O sapatamana frumaosa si ma bucur ca nu m-ai uitat. :)
Tot imi doresc sa ne vedem la o inghetata cu mullllllltaaaa ciocolata. :)
Super reteta, imi plac foarte mult prajiturile cu aluat fraged.
RăspundețiȘtergereO reteta destul de utila!:)
RăspundețiȘtergereSalvata!
Ma bucur ca iti place Adina. La cate bunatati faci tu...! Numai bine.
ȘtergereAm notat reteta, intrebare, ai inlocuit untura cu margarina, cand n-ai avut untura? Oare merge?
RăspundețiȘtergereNu am inlocuit untura. dar pare o idee buna. In general untura fragezeste aluatul.... doar e alaut fraged. Voi incerca si varianta cu margarina si tit scriu. Toate cele bune.
ȘtergereAm incercat eu cu margarina si imi place ce a iesit. Umplutura am facut-o cu dovleac iar aluatul l-am folosit la rulada.
ȘtergereSuper! Ma bucur ca ti-a iesit. Mie imi place sa pun nuca in aluat. Voi face cateva cornulete de post. O saptamana frumoasa. Pup.
ȘtergereCarol te-ai mutat in Ro? Cred ca si noi ca pe-aici nu mai avem ce face fara servici...
RăspundețiȘtergereSi din tara de unde iesti?
Revin sa mai adaug, dupa ce am pastrat aluatul la congelator, care vreau sa zic ca se preteaza pt congelator, l-am facut partial cu dulceata de prune. A fost un deliciu dulce/acrisor. Multumesc inca o data.
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ti-a iesit. Chestia cu congelatul e super. Weekend placut.
ȘtergereFoarte buna reteta!Am salvat!
RăspundețiȘtergere