14 iulie 2012

Fursecuri cu nucă de cocos


Cred că am mai scris că îmi place foarte mult gustul de nucă de cocos. În această după-amiază am vrut să fac un dulce rapid și fiind vineri, de post. Pachetul cu fulgi de nucă de cocos a fost cel care mi-a venit în ajutor.




Aceste fursecuri cu fulgi de nucă de cocos sunt foarte ușor de făcut și sunt gata în jumătate de oră. Bănuiesc că 99% din gospodine știu să facă fursecuri iar rețeta de bază poate fi adaptată după preferință. Așa am făcut și eu. Am combinat ingredientele pe care le aveam în  ”cămară” și au rezultat aceste prăjiturele cu nucă de cocos, mici și crocante.

Pentru cei 1% care nu au făcut fursecuri încă, cât și pentru fetițele mele care m-au ajutat cu mânuțele lor să le pregătesc, voi scrie rețeta mea.

Aveți nevoie de:
 - 200 grame margarină (unt)
- 200 grame fulgi nucă cocos
- 200 grame zahăr brun
- 3 pliculețe zahăr vanilat
- 250 grame făină
- 1/4  pliculeț praf copt
- o priză sare

Preîncălziți cuptorul la 280 grade C. Margarina (untul) este de preferabil să fie la temperatura camerei. Puteți reduce cu 50gr cantitatea de zahăr dacă nu le doriți prea dulci.

Amestecați într-un bol toate ingredientele foarte bine. Aluatul pe care îl veți obține va fi puțin fărâmicios. Veți putea face biluțe de mărime potrivită fără nici o problemă. Le așezați cam la 2 cm în tava de prăjituri în care ați pus hârtie de copt.

Le coaceți pentru 15-20 minune la 280 grade C. Când vedeți că s-au rumenit frumos le scoateți și lăsați să se se răcească pentru 10-15 minute deoarece sunt foarte fragede calde. După ce se răcesc devin crocante.
 
Merg foarte bine la cafeaua de dimineață sau cu un pahar de lapte pentru copii. 


Vă servesc pe toți ”virtual” cu un fursec cu nucă de cocos. Să aveți un weekend liniștit.

13 comentarii:

  1. Pregătesc adesea lapte de cocos şi cum n-am găsit ingineria pentru păstrat vreme îndelungată fulgii de cocos rezultaţi, tot adesea îi risipesc nefolosiţi, fursecurile tale par o soluţie bună pentru problema mea:) Mulţumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maria...nu știu să pregătesc lapte de cocos. Dar fulgii probabil îi poți usca în cuptor puțin și apoi păstra plicuri de hârtie. Sunt multe prăjituri bune care se pot face cu nucă de cocos.
      Pup

      Ștergere
  2. M-am prezentat la fursecuri proaspete, cafeaua e gata, nu-mi ramine decit sa servesc... Deliciosi !!! Sa stii ca si eu cind fac dulciuri, reduc cantitatea de zahar... Pupici si un sfirsit de saptamina cit mai placut !

    RăspundețiȘtergere
  3. Am auzit strigarea la fursecuri.Am venit repejor.Servesc si eu pentru ca imi plac muuuuult.
    Te pup!
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu vin cu cafeaua cu lapte (asa imi place mie) si cred ca fursecurile astea ar merge de minune cu ea. Eu mereu reduc cantitatea de zahar cand fac ceva, asa imi plac mie...mai putin dulci! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. si eu la o cafeaua de dimineata le-as savura cu o maaaare placere!!Weekend racoros!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Vă servesc pe toate cu mare drag cu aceste fursecuri. Mi-ar place să va cunosc personal și măcar lunar să ne vedem la o cafea.
    Mulțumesc de urări.

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata delicios! Ai un blog excelent! Te-am bagat la favorite!

    RăspundețiȘtergere
  8. si eu te urmaresc de acum. poate ma vizitezi si tu!

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi place nuca de cocos si fursecurile sunt pe gustul meu !:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Ma bucur de vizita Adina.
    Mi-a placut mult prajitura ta turceaca. Am sa ii surprind si eu pe ai mei cu ea. Sper sa imi iasa tot asa de frumoasa ca a ta.
    O vara frumoasa.

    RăspundețiȘtergere