22 iulie 2012

Cheesecake cu ciocolată albă - fără coacere

Săptămâna trecută a fost onomastica fetiței mele cele mici și n-am scăpat fără să îî pregătesc un tort. 
Mami... mami... vrea tortuleț! Zis și făcut.

Fiind foarte cald m-am hotărât să fac ceva care nu necesită coacere. Clasicul cheesecake m-a salvat. Se pare că devine o tradiție în familie la aniversări să fac cheesecake. Cu această ocazie am spus să mai dau o șansă gelatinei cu care nu mă împac prea bine.  Cred că micuța mea a fost norocoasă. A ieșit o bunătate.....părere personală. 


Fotografiile nu sunt de profesionist, dar vă asigur că gustul este foarte bun. Rețeta e foarte cunoscută, știu. O scriu în primul rând pentru fetițele mele cărora le dedic acest blog de novice, cât și tuturor celor care vor să încerce un tort rapid, light și bun. 

Pentru baza tortului aveți nevoie de
- 400 g biscuiți petit beurre
- 3 linguri lapte
- 200 g unt nesărat

Pentru cremă folosiți
- 250 g brânză Philadelphia
- 500 ml smântână (minim 30%)
- 200 g zahăr
- o priză sare
- 2 pliculețe zahăr vanilat
- 200 g ciocolată albă
- 100 ml lapte
- o esență vanilie
- 6 foițe gelatină (10 g)

Pentru topping
 - 200 g ciocolată albă
 - dulceață de cireșe

Puneți hârtie de copt într-o tavă cu inel detașabil. Topim untul și îl amestecăm cu biscuiții măcinați fin. Adăugăm cele 3 linguri de lapte pentru omogenizare cât mai bună. Răsturnați compoziția de biscuiți în tavă, presând foarte bine cu dosul palmei sau cu un pahar. Punem tava la frigider până pregătim crema.

Brânza Philadelphia trebuie să fie la temperatura camerei. Acoperiți foițele de gelatină cu apă rece pentru zece minute. Brânza se amestecă  bine cu 250 ml smântâna, puțină sare, zahărul vanilat și esența de vanilie. Ciocolata albă rasă se incorporează în crema obținută. Apoi se mixează zahărul cu smântâna pentru frișcă rămasă. Cele două compoziții se omogenizează foarte bine.
Gelatina se scoate din apă și se dizolvă în 100 ml lapte călduț și se adaugă în crema de mai sus.

Turnați crema peste baza de biscuiți care a fost la rece în tot acest timp. Puneți tortul la frigider pentru minim 6 ore. Folosiți un cuțit pentru a  desprinde cheesecake-ul de inelul detașabil.


Ornați tortul cu ciocolată albă și dulceața preferată. Eu am folosit dulceață de cireșe. În maxim jumătate de oră puteți face un tort  care cu siguranță vă va bucura familia sau invitații.

Vă invit pe toți la o felie de cheesecake cu ciocolată albă.


Bucurați-vă de tot ceea ce aveți și aduceți bucurie și celor din jurul vostru.


22 de comentarii:

  1. Daca ai facut tortulet delicios, ma sacrific si eu pentru vreo 2-3 feliute... yamiii... chiar ca as minca ceva dulce ... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag daniela. Am inteles ca nu gasesti branza de vaci pe acolo?! Si eu am patit asa in Cipru. Asa ca am invatat sa fac acasa:) Pupici

      Ștergere
    2. Stiu sa fac brinzica acasa si iaurt, dar inca nu am gasit lapte de vada adevarat, iar cel din comert are foarte putine grasimi... Si cu intirziere dar din inima spun "La multi ani !" fetitei tale !!!

      Ștergere
    3. Multumesc frumos pentru urari Daniela. Eu am facut cu lapte 3.25% fat. Si eu le fac iaurt de casa. In curand vreau sa incerc reteta de cascaval a lui DiaMar. Pupici si pentru fetita ta.

      Ștergere
  2. pe caldurile astea...un tort fara coacere e binevenit oricand, e racoros si gustos!!seara buna!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de apreciere Mihaela. Mie mi-a ramas gandul la clatitele tale. Pup.

      Ștergere
  3. Asa da,fara coacere si buuun!Imi place!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fetitelor mele le place mult cheesecake-ul si cicolata :)

      Ștergere
  4. Am auzit "cheesecake"? Sunt prezenta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am si pentru tine o feliuta... dai la schimb o tarta cu fructe? :) Pup

      Ștergere
  5. Am venit repejor,poate mai prind si eu o bucatica.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am pentru toata lunmea. Astazi l-am facut din nou. Pupici

      Ștergere
  6. Ce faina reteta!
    Pupam fetita sarbatorita!

    RăspundețiȘtergere
  7. Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti palce Flory. Tu faci minunatii.... Eu postez pentru fetitele mele prajiturile care le plac cel mai mult.

      Ștergere
  8. Ce idee buna pe caldurile astea, un desert fara coacere! Arata foarte bine si cred ca este si foarte gustos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur de vizita OANA. Sunt multe torturi care imi plac... dar cheesecake-ul e cel mai usor de facut dintre toate. Sunt sigura ca si tu faci prajituri foarte delicioase. Pup

      Ștergere
  9. Ce bine arata!!!!!!! Curand voi face si eu un cheesecake!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt sigura ca al tau va fi faorte bun Lavi. Eu sunt novice :)

      Ștergere
  10. La multi ani in primul rand fetitei tale.
    Super cheesecake-ul, eu il ador.Pana acum n-am facut cu cioco,dar se noteaza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti place Ioana. Multumesc de urari si de vizită. Eu am rămas cu gandul la minunatia de tort cu fructe de padure si bezea. Pup

      Ștergere