29 octombrie 2008

Kourapiedes

Se apropie Craciunul si mi-am adus aminte de "kourapiedes". Acestea sunt prajiturelele traditionale de Craciun la greci si ciprioti.
Am avut fericirea sa invat cum se fac aceste delicioase prajituri cu almond de la mama unei bune prietene. Cred ca voi face o portie de proba zilele acestea, sa vad daca imi vor iesi la fel ca cele de anul trecut.
Fotografia alaturata sper sa fie concludenta. Daca v-am facut pofta... revin cu reteta.
Familia mea le considera delicioase.. :)

4 comentarii:

  1. Salut Irina. Voi posta si reteta cat de curand... abia m-am intors din vacanta :).
    Doua din ingredientele pentru Kurapiedes sincer nu stiu ce echivalent au pe piata din Romania. In Grecia si Cipru le poti gasi, ele fiind prajituri traditionale de Craciun. Sincer eu le-am cumparat din Athena pentru a putea sa fac prajiturile acasa...
    Pe curand :)
    PS. Migdalele prajite sunt excelente.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Carolina,
    tocmai am vazut situl tau si ma impresionat mult,afisez o munca extraodinar de buna si sint mindra de tine, deasemenea ma bucur ca nu ai uitat traditia de la noi cu "Kourapiedes" care se sint si dulciurile mele preferate :)

    Regards,
    Elena

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Elena
    M-a surprins sa vad comentariul tau. Scriu pe blog pentru fetele mele.... si nu primesc mesaje :) Anul acesta am reusit sa fac Kurapiedes si in Canada... am gasit ingredientele la un magazin grecesc.... Totusi parca nu au gustul de altadata..... mi-e foarte dor de Mediterana si de toti cei dragi pe care i-am intalnit in acele locuri.
    Pupici si un an cat mai bun. Daca ne vom revedea promit sa te servesc cu un sweet facut de mine.:)
    Filakia.

    RăspundețiȘtergere