Fursecurile sunt dulciuri pe care le puteti face pentru orice ocazie. E bine sa le aveti mereu in casa in caz ca aveti oaspeti neasteptati.
La o cana de cafea sau un pahar de lapte sunt excelente.
Aveti nevoie de:
- 200gr unt/margarina
- 100gr untura
- 200gr zahar
- o fiola esenta rom
- 2 pliculete zahar vanilat
- un varf cutit sare
- 150gr rahat
- 150gr rahat
- 100gr nuci macinate si prajite (optional)
- 150gr zahar pudra
- 300gr faina
Mod de preparare:
Se
amesteca untul/margarina intr-un vas cu zaharul si esenta. Se adauga faina
cernuta impreuna cu sarea si zaharul vanilat. Se incorporeaza apoi nucile maciante. Se obtine un aluat care vi se va parea initial sfaramicios. Puteti sa mai adaugati putina faina eventual. Se lasa compozitia la frigider pentru minim 20 minute. Dupa ar trebui sa il puteti modela usor. Nu puneti faina in exces. Nu are nimic daca aluatul se lipeste putin de maini. Firsecurile vor iesi fragede.
Se incinge cuptorul la 200 grade C. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se iau bucati mici de aluat si se fac bilute in care puneti in mijloc bucati mici de rahat. Cu trei degete se apasa putin in ele, pentru ca zaharul pudra prin care se dau dupa ce se racecesc sa se se poata prinde mai bine de ele.
Se pun in tava la distanta de 2 cm si se coc pana se rumenesc....aproximativ 15 minunte. Daca nu va plac prea crocante, nu le tineti prea mult la cuptor. Se lasa apoi sa se raceasca putin.
Se dau apoi prin zahar pudra. Trebuie sa fie putin caldute cand se pudreaza. Puteti folosi o lingura ca sa le dati prin zahar (nu prea mult... ca sunt prea dulci dupa) deoarece sunt foarte fragede si se pot sfarama.
Se pastra mult timp, in cutii de metal. Aceasta daca nu le terminati in aceeasi zi.
Din toata reteta , partea cea mai complicata mi se pare a fi ultima, adica sa nu le terminam pe toate in aceeasi zi :)
RăspundețiȘtergereEsti draguta ca intotdeauna :)Anca.
RăspundețiȘtergereCand treceti pe la noi va servim cu mare placere.
Weekend placut!