- 1kg faina (fara praf de copt incorporat)
- o cutie 350gr Sprait (untura romaneasca, folosita de bunica la cornulete) :)
- 200gr margarina Pittas aromata (echivalentul margarinei Rama - dar nu sunt sigura 100%)
- un pahar si jumatate zahar pudra
- 2 galbenusuri
- 250gr migdale albe prajite
- 50ml coniac
- un pliculet baking poder
Se amesteca (preferabil cu mixerul)untura cu margarina si se pune treptat zaharul. Se amesteca bine pana compozitia devine ca o spuma groasa. Se adauga si cele doua galbenusuri, amestecand treptat. Se pune apoi coniacul si migdalele maruntite fin. La sfarsit se adauga praful de copt si faina, amestecand mereu. Trebuie sa obitnem un alut fraged. Din el se fac bilute potrivite, de aceeasi dimensiune. In varf ele trebuie crustate putin , pentru ca zaharul pudra pe care il vom folosi la sfarsit sa se mentina pe ele.
Se incinge cuptorul la 170 de grade C. In tava de copt se pune o folie de aluminu si se aseaza bilutele facute, la distanta unele de altele. Se tin la cuptor ~30 minute, la tem. de 170 grade C. Atentie: nu trebuie sa se arda, ci doar sa capete o culoare galbuie.
Dupa coacere, se scot pe un platou si se lasa sa se raceasca. Abia cand sunt reci sunt trecute prin zahar pudra (sa fie acoperite in intregime).
Sunt bune si la o luna dupa ce le-ati facut, ideal fiind sa fie pastrate in cutii si sa fie acoperite de zahar pudra.
Pofta buna.
PS. Eu am folosit ingredientele (margarina si untura) din Grecia si Cipru. Cred insa ca si cele romanesti sunt ok. Sper :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu