06 aprilie 2012

Carrot Cake


             Am făcut de curând un tort aparte, ținând cont de faptul că e făcut din morcovi. Am fost reticentă la început că îmi va reuși. Mâncasem așa ceva la Starbucks, dar nu mă gâdisem să îl fac acasă. Nu cred că veți regreta că ați încercat acest tort.
           Rețeta o am de la buna mea prietena din Atena, kiria Popie. Haristo poli filenada mou. :)

INGREDIENTE

- 175 grame zahăr
- 175 ml ulei de porumb
- 2 ouă
- 2 căni pline cu morcov (dulce) ras fin
- o cană stafide
- o cană nucă tăiată bucățele mici
- un vârf cuțit sare
- doua lingurițe scorțișoară
- 3 pliculețe zahăr vanilat
- o esență de rom și una de vanilie
- 200 grame faină
- un pliculeț de praf copt stins foarte bine cu lămâie sau oțet
- 400 grame crema de brânză Philadephia
- 200 grame zahar pudră

Se preîncălzește cuptorul la 220 grade C.
Amestecăm apoi foarte bine cu mixerul zahărul cu uleiul de porumb și cele două ouă. Se adaugă apoi treptat toate celelalte ingrediente, amestecând continuu, până se obține o compoziție omogenă, ca o smântână mai groasă. 
Se tapetează o formă de tort cu unt (margarina) și cu putină faină. Se toarnă compoziția și se coace aproximativ 35 minute la 180 grade C.
După ce este copt, blatul se lasă să se răcească 10 minute. Deasupra se întinde apoi uniform crema obținută din brânză  Philadephia mixată cu zaharul pudră și cele trei pliculețe de zahăr vanilat. După ce s-a răcit complet îl puneți în frigider pentru minim două ore înainte de a-l servi.

Este super ușor de făcut și foarte delicios.

4 comentarii:

  1. Merita sa incerci sa-l faci. Ai mei au fost incantati sa stii.
    Normal, gusturile nu se discuta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Noua de ce nu ne-ai trimis o felie? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Va astept cu mare drag.... dar distanta e una dinte probleme. Cand ajungeti pe la noi voi fi pregatita cu o felie mare de tort, fii siguri. :)

    RăspundețiȘtergere